Guide: Vælg den rigtige badedragt til din krop

Kvinde i hvid badedragt
Guide: Vælg den rigtige badedragt til din krop
Henrik Andersen
-
10/03/2023
-

Når det kommer til at vælge den rigtige badedragt, er der flere faktorer, som du bør overveje, så du er sikker på, at du både føler dig komfortabel og selvsikker i vandet eller på stranden. Her følger en række tips til, som gør det nemmere for dig at vælge den rigtige helt badedragt.

Kend din kropsform

Det er vigtigt at kende din kropsform, da nogle badedragter er mere flatterende for visse kropsformer end andre. Der findes flere forskellige typer af badedragter, og de egner sig til vidt forskellige kropsformer. Når du skal vælge badedragt, er det derfor en god idé at overveje, hvilken type der egner sig bedst til din kropsform.

Dermed ikke sagt, at der er én type badedragt, der er bedre end andre. Når alt kommer til alt, så handler det om, at du skal vælge en badedragt, du synes, klæder dig, men som du stadig er komfortabel i. Ved at overveje din kropsform, kan du vælge en badedragt, som fremhæver dine bedste træk og skjuler de områder, du ikke ønsker at fremhæve.

Vælg det rigtige materiale

Badetøj er normalt fremstillet af enten nylon, polyester eller spandex. Disse materialer er alle elastiske og kan strække sig, hvilket er vigtigt for at sikre en god pasform og bevægelsesfrihed. Nylon og polyester er normalt mere slidstærke og holdbare end spandex, men spandex giver en mere tætsiddende og tilpasset pasform.

Hvis du har brug for ekstra støtte, når du svømmer eller slapper af på stranden, bør du vælge en badedragt med indbygget støtte. Dette kan eksempelvis være bøjler, polstrede skåle eller en fastere struktur i stoffet. Du kan også vælge en badedragt med ben, hvis du ønsker at skjule dine ben eller bare foretrækker dette.

Vælg den rigtige stil

Som nævnt, er der mange forskellige stilarter af badedragter, som du kan vælge imellem. Dine valgmuligheder er blandt andet bikinier, tankinis, badedragter med høj hals samt mange flere. Tænk derfor over, hvilken stil der passer bedst til din kropsform og personlige stil, så du føler, at du ser godt ud, når du er ved stranden eller i svømmehal.

Vælg desuden farver og mønstre omhyggeligt. Farver og mønstre kan også påvirke, hvordan en badedragt ser ud på dig. Mørkere farver har en tendens til at have en slankende effekt, mens lyse farver og mønstre kan tiltrække opmærksomhed på bestemte områder af kroppen. Find mere inspiration her.

Copyright 2024 - Pilanto Aps